• Eigen productie
  • Snelle levering
  • Sinds 1954
  • Maatwerk

Trommels

De productie van trommels vindt bij Esch Conveyor Components op een aparte afdeling plaats. Samen met vaste partners die aan de hoge eisen van ons productgamma kunnen voldoen, leveren we trommels van verschillende typen en in verschillende uitvoeringen.

Aandrijftrommel

De aandrijftrommel zorgt voor de aandrijving van de transportband. Binnen dit gamma kennen we geen standaard en wordt hier specifiek naar uw wensen of tekeningen geproduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan as vast gelast, as met klembus constructie, trommel cilindrisch nagedraaid of gebolleerd, statisch of dynamisch gebalanceerd. Eventueel voorzien van gewenste bekleding. Geen tekening om aan te leveren? Gebruik dan het offerte aanvraagformulier om uw wensen kenbaar te maken.

Offerte aanvraag aandrijftrommel

Keertrommel

Keertrommels zorgen voor het spannen en omkeren van de transportband. Ook binnen dit gamma kennen we geen standaard en wordt specifiek naar uw wensen of tekeningen geproduceerd. Denk hierbij aan as gelagerd, as vast gelast, as met klembus constructie, trommel cilindrisch nagedraaid of gebolleerd, statisch of dynamisch gebalanceerd. Eventueel voorzien van de gewenste bekleding. Geen tekening om aan te leveren? Gebruik dan het offerte aanvraagformulier om uw wensen kenbaar te maken.

Offerte aanvraag keertrommel

Kooitrommel

Net als keertrommels zorgen kooitrommels voor het spannen en omkeren van de transportband. Kooitrommels zijn echter voorzien van een kooi bestaande uit stalen ribben om een kegelvormige kern. Deze constructie zorgt ervoor dat vuil, los gemaakt door de ribben, gemakkelijker kan worden afgevoerd.

Bekleding

Het bekleden van de aandrijftrommel heeft veel voordelen. Verminderd bandslip, meer controle, bescherming, minder slijtage, en dus een langere levensduur. Ieder bekledingstype heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Denk daarbij aan zeer slijtvast opgegoten, nagedraaid en dus naadloos Poly Urethaan van 90° shore (PU Baytec) tot verlijmde bekledingen met of zonder profiel.

PUR-RIM

Als variant voor het produceren van dure rvs-trommels kennen we een goed alternatief; PUR-RIM. Hier vervangen we de, vaak dure rvs-buis, door een kern van een Poly Urethaan welke een hardheid kent van 90° shore klasse D. Dit materiaal is zeer slijtvast en kan doormiddel van CNC-bewerkingen in bijzondere contouren geproduceerd worden. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Meer informatie of een offerte?

Neem direct contact op met één van onze specialisten of gebruik onderstaand contactformulier

Leon van de Wouw

Sales Manager

T +31 (0)416 315 650
E sales@eschcc.com
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Esch Conveyor Components