• Eigen productie
 • Snelle levering
 • Sinds 1954
 • Maatwerk

Over ons

Esch Conveyor Components is producent van transportrollen, trommels, motorrollen en leverancier van Asahi lagers en lagerblokken gevestigd in Waalwijk. Het team van professionele, enthousiaste medewerkers met meer dan 65 jaar ervaring en een hi-tech productiefaciliteit heeft als doel: U de perfecte rol leveren!

Laat ik u meenemen in de ECC-beleving.
Zodra uw aanvraag geplaatst is, gaat het sales team aan de slag met uw wensen. Voldoet een standaard rol uit het assortiment dan wordt deze met behulp van de product configurator meteen samengesteld en omgezet naar een aanbieding waarmee u snel verder kunt. Zijn uw wensen specifieker, vragen ze om maatwerk, dan steken we daar graag extra tijd in. Naast technisch advies denken we mee over oplossingen in de keten. Eindproducten op afroep leggen, forecasten omzetten in supply planningen, samen krachten bundelen om tot oplossingen te komen.

Eenmaal de oplossing gevonden, neemt het logistieke team het stokje over. Uw inkoopopdracht, demand planning of welke wens dan ook, wordt zorgvuldig omgezet in productieorders. Werkvoorbereiders, planners en inkopers streven gezamenlijk naar het tijdig starten van de benodigde producties.

Is de productie eenmaal vrijgegeven dan weet het productieteam, aangestuurd door Shop Floor Control, precies welke onderdelen ze wanneer moet maken om de bevestigde levertijd te halen. Kwaliteit is hier echter leidend. Het productieteam streeft naar continue verbeteringen, houd haar processen lean en is voortdurend in control.

Wij zien onze website als een start, een hulpmiddel om tot een oplossing voor uw probleem te komen. Of u nu opereert in pakket sortering, e-commerce, bulktransport, land- en tuinbouw logistiek, bagage afhandeling, levensmiddelenindustrie of welke andere vorm van interne logistiek dan ook, wij denken graag met u mee.

Ons motto is niet voor niets: “Always on the move!”

Historie

 • 2021
  Introductie nieuwe huisstijl en Esch Conveyor Components als nieuwe naam.
 • 2015
  Tweede generatie aan het roer. Samenvoeging vestigingen op nieuwe productielocatie van ruim 9000 m2 in Waalwijk.
 • 2010
  Oprichting Esch Group. Samenvoeging van Stas, Conveyor Components en HTEC.
 • 2006
  Start cnc-productie van kettingwielen, draai- en freesonderdelen met de oprichting van HTEC.
 • 1996
  ASAHI-Japan verleent Europees dealer schap van lagers en lagerblokken. Europese voorraad ASAHI ondergebracht bij Stas, waardoor snelle levering is gegarandeerd. Stas start levering van transportrollen met DIN-norm, uit voorraad.
 • 1988
  Conveyor Components start, naast de handelstak, de productie voor transportrollen op en bouwt dit uit tot core business.
 • 1986
  Conveyor Components wordt opgericht, een leverancier van transportrollen, aandrijf- en keertrommels en motorrollen.
 • 1954
  Oprichting Stas, productiebedrijf in transportrollen, aandrijf- en keertrommels. Leverancier van lagers en band gerelateerde producten.
© Esch Conveyor Components